Guido van de Wiel

Guido van de Wiel Guido van de Wiel (1972) is organisatiepsycholoog, schrijver en trendwatcher. Hij voelt zich het meeste thuis op het kruispunt van deze verschillende rollen. Hij tracht steeds weer mensen in contact te brengen met hun wezenlijke verhaal. Dat doet hij als coach, als ghostwriter en als interviewer. In 2009 is bij de Arbeiderspers zijn vertaling verschenen van La Disparition van Georges Perec. Deze roman kent – zowel in het originele Frans als in de vertaling – gedurende meer dan 300 pagina’s geen enkele keer de letter e. Een unicum in de Nederlandse literatuur! Voor Guido van de Wiel is de vertaling met name een proeve der bekwaamheid om zijn stelling luister bij te kunnen zetten dat zelfopgelegde beperkingen tot creativiteit leiden.

Na zijn studie organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht afgerond te hebben, is Guido van de Wiel als trainer/ adviseur werkzaam geweest bij Outing Holland en bij Berenschot. Daarnaast werkt hij als schrijver regelmatig voor uitgevers als Kosmos/ Z&K, Koninklijke Van Gorcum, Academic Service (SDU) en de Arbeiderspers. In het verleden heeft hij naast zijn adviseurschap als journalist gewerkt voor het U-blad.

Hij is lid van het team van Verdraaide Organisaties en lid van de inner circle van HRcommunity. Naast vaste coach bij Rotterdam School of Management is Guido hoofdredacteur van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl en schreef hij (mee aan) Innoveerkracht, 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie, Service Hero en Organiseren en HR in 2025. Verder is hij in 2010, 2012 en 2013 genomineerd geweest als ‘Trendwatcher of the Year’.

WHEEL PRODUCTIONS

Wheel Productions is een organisatieadviesbureau dat zich bezighoudt met storytelling in organisatie. Altijd al een boek willen schrijven? Voor professionals die niet de tijd of de capaciteit hebben, zorgt Wheel Productions voor uw ‘managementboek op maat’. Ook begeleidt Wheel Productions u als auteur bij het schrijven van uw boek. Van ghostwriting tot lichte redactieslagen, van auteursbegeleiding tot zware redactionele ondersteuning. Specialiteiten: trends, stakeholdermanagement, businessspiritualiteit, duurzaam nieuw organiseren.

SOCIAL MEDIA

Twitter: https://twitter.com/guidovandewiel
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/wheelproductions

BLOGS

WEBSITES

www.wheelproductions.nl
www.duurzaamnieuworganiseren
www.verdraaideorganisaties.nl
www.HRcommunity.nl

 

Keercamp 11

3992 RV Houten

+31 (0) 6 17 900 328

drs Guido J.L. van de Wiel

www.wheelproductions.nl 

www.duurzaamnieuworganiseren.nl