Jaco van der Schoor

CV – Jaco van der Schoor, 13 april 1969

Auteur Teams van de Toekomst

‘Procesbegeleider pur sang en gericht op 
het effectiever maken van teams in organisaties
.’
Ik ben Jaco van der Schoor, medeoprichter van Mensen in Bedrijf. Na een aantal functies bij verschillende trainingsbureaus heb ik tien jaar geleden de keuze gemaakt om me te specialiseren in het werken met teams. Ik ben ervan overtuigd dat teamontwikkeling binnen organisaties expliciete aandacht moet krijgen. Teams vervullen tenslotte een scharnierfunctie in het omzetten van organisatiedoelen in concrete resultaten.  Ik werk graag vanuit de door ons ontwikkelde vier dimensies van effectieve teamontwikkeling. Ik maak mijn ervaring graag toegankelijk voor managers en collega’s. Samen met Margreeth Kloppenburg schreef ik daarom Hoera, een conflict! Waarom teams conflicten nodig hebben (2008), Leve het verschil! Beter samenwerken, beter presteren. (2009) en Eerlijk scoren! (2010).

Opleiding

Tijdens mijn studie Sociale en Organisatiepsychologie in Utrecht, raakte ik gegrepen door de kracht van de groep. Op 26 augustus 1994 studeerde ik af met als afstudeerrichting ‘Interventies in Groepen en Organisaties’. De belangrijkste vakken:  Groepsdynamica, Interventies in groepen en organisaties, Organisatiedynamica, Organisatietheorie, Conflicthantering.

Stijl van werken

Hart voor het vak, betrokken, motiverend, analytisch, met humor, aandacht voor het proces, helderheid kunnen creëren, scherp en alert, nieuwsgierig, werkend vanuit visie. Ik werk vanuit een scherpe analyse toe naar concrete resultaten. In mijn werkvormen dan ook een mooie mix van hoofd en handen.

Omdat ik graag bijdraag aan de verder ontwikkeling van het vakgebied  ‘teamontwikkeling’ ben ik als gastdocent verbonden aan verschillende universiteiten en schrijf ik blogs over teams en teamontwikkeling.

Voor meer informatie